Barion Pixel
X

Popup

Új évjáratok, legfrissebb versenyeredmények, borkóstolók, borvacsorák, kiállításmegnyitók, és akár divatbemutatók vagy jógázás. Iratkozz fel hírlevelünkre, amelyet havi egy alkalommal küldünk majd ki.

Feliratkozom
HírBelvedere Premier – bemutatkozik a Villa Gyetvai pezsgője

Belvedere Premier – bemutatkozik a Villa Gyetvai pezsgője

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Villa Gyetvai Borbirtok azzal, hogy idén nyáron bemutatjuk tradicionális készítésű pezsgőnket, a Belvedere-t. A pezsgő furmintból készült, és az egy hónapig tartó Belvedere Premier keretében ismerkedhetnek meg vele a Balaton rajongói.

Igazi balatoni pincészethez hűen mikorra is időzíthettük volna pezsgőnk bemutatását, mint az év legpezsgőbb időszakára, a nyár közepére? Az egy hónapig tartó Belvedere Premier az 57. alkalommal megrendezésre kerülő Kékszalag vitorlásverseny zárónapján, július 12-én, szombaton startol el a Füreden, a Villa Gyetvai Borbirtokon megrendezésre kerülő pezsgős brunch-csal. Itt találkozhat a közönség először a Villa Gyetvai pezsgővel.

„Bár mára már megvannak a közönség Villa Gyetvai-kedvencei, elég csak az üde sauvignon blanc-unkra vagy a méltóságteljes rajnai rizlingünkre gondolni, mi mégsem veszítettük el kísérletező kedvünket. A Belvedere-rel azonban új szintre léptünk, hiszen tradicionális eljárással pezsgőt készíteni alapvetően eltért a csendes borok alkotása során szerzett tapasztalatainktól. Ez is az oka annak, hogy a szőlő művelésétől a szüreti időpont meghatározásán és az alapbor elkészítésén át a pezsgősítésig és a palackos érlelésig gondoskodtunk arról, hogy a legnagyobb odafigyelés és szakértelem kísérje a Belvedere útját” – foglalta össze Gyetvai Zsolt borász, a Villa Gyetvai tulajdonosa a pezsgő születésének folyamatát.

Úgy alakítottuk ki szőlőfajtáink összetételét, hogy az egyaránt megfeleljen a mai kor fogyasztói elvárásainak és a régió tradícióinak. A furmintból készült pezsgővel pedig egyszerre mindkét kritériumot kipipálhatjuk, hiszen borágazati adatokból, de mindennapi tapasztalainkból is egyaránt tudhatjuk, hogy a pezsgő egyike azon bortípusoknak, ami iránt stabilan nő az érdeklődés itthon és szerte a világban. Az, hogy ehhez a buborékos műfajhoz a furmintot választottuk, az az elköteleződésünket mutatja az észak-balatoni termőterület hagyományai felé, ahol a furmintnak régre nyúló története van.

Július 12-én a füredi Villa Gyetvai Vinotéka és Borbárban indul tehát a Belvedere Premier. A pezsgőt ezt követően azonban nem csak itt kóstolhatják az érdeklődők, három budapesti és három balatoni étteremben is kérhető pohárra a következő egy hónapban.

Fel

A weboldalon cookie-kat ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.


Ezek a cookiek az oldal működéséhez szükségesek. Automatikusan elindulnak, amikor weboldalunkat meglátogatod. Kivételes esetekben a büngészőkben tilthatók le, de felhívjuk a figyelmedet, hogy oldalunkat ezek nélkül a sütik nélkül nem fogod tudni kielégítően használni.

Ezek a cookiek az oldal működéséhez szükségesek. Automatikusan elindulnak, amikor weboldalunkat meglátogatod. Kivételes esetekben a büngészőkben tilthatók le, de felhívjuk a figyelmedet, hogy oldalunkat ezek nélkül a sütik nélkül nem fogod tudni kielégítően használni.

Összes tiltása
Összes engedélyezése