Barion Pixel
Hír„Bozsóki BalatonON” kiállítás

„Bozsóki BalatonON” kiállítás

Július 20-tól egészen augusztus 20-ig látogatható Bozsóki Nándor festőművész kiállítása a Gyetvai Villában. Az érdeklődők nemcsak az ingyenes kiállítást nézhetik meg, hanem a Villa Gyetvai pincészet balatoni borait is megkóstolhatják, akár a művek megtekintése közben, akár a villa teraszán vagy ősfás parkjában ülve.

Bozsóki Nándor így mesélt nekünk saját művészi útjáról: „Mindig vonzottak az egyedi és különleges megoldások, a festékekkel, eszközökkel, anyagokkal való kísérletezés. Szeretek új struktúrákat, színkombinációkat létrehozni. Eleinte falakat készítettem, és csak később kezdtem el vászonra festeni.

Elsősorban az absztrakt festészet az én területem. A nonfiguratív, enyhén misztikus dolgok tetszenek igazán, és imádom a hullámokat, a hullámos vonalvezetésű figurákat. Ezek a minták tükröződnek vissza az alkotásaimban. Ötleteimet számtalan dologból merítem. Nagy hatással van rám a természet – legyen az a csillagos ég vagy éppen a Balaton – és a négy elem, amik sajátos formákba rendezve tükröződnek vissza a képeimen.

Az első festőművész, aki hatott rám, az Bimbó Tamás volt, aki csodálatos tájképeket fest. Napi szinten is megcsodálhatom a munkáit, ugyanis pár festménye az otthonom falait díszíti. Emellett művészi utam során felfedeztem Reigl Judit és Makláry Kálmán munkáit is, akik mindig lenyűgöznek.”

 

A kiállítás a Villa nyitvatartási idejében látogatható, a megtekintése ingyenes.
Időpont: 2023. július 20. – augusztus 20.
Helyszín: Villa Gyetvai, 8230 Balatonfüred, Deák Ferenc u. 23.
Elérhetőségek: info@villagyetvai.hu vagy +36 20 482 3342

Fel