Barion Pixel
EseményHogyan készül jól a japán tea? – Vol. V.

Hogyan készül jól a japán tea? – Vol. V.

2023. szeptember 14-én Simon Erzsébet japán teaszakértő hozza el ismét Balatonfüredre, a Villa Gyetvaiba a japán teák csodálatos világát.

Időpont: 2023. szeptember 14. 17:00-19:00
Helyszín: Villa Gyetvai, 8230 Balatonfüred, Deák Ferenc u. 23.
Ár: 6.000,- Ft/fő, amely tartalmazza a bemutatót és a kóstolót, valamint egy palack Villa Gyetvai bort, amelyet hazavihetnek magukkal vendégeink.
Online jegyvásárláshoz kattintson IDE.

A program min. 5 fő jelentkezése esetén kerül megtartásra.
Jelentkezést szeptember 12-e, 18:00-ig tudunk fogadni az alábbi elérhetőségeken: bariboglarka@villagyetvai.hu vagy +36 30 949 2783

 

Simon Erzsébet porcelántervezőnek tanult, ennek kapcsán kezdett érdeklődni a teaivás hagyománya, a csészék és kannák iránti elvárások, a teamesterek iránt. Ahhoz, hogy jobban elmélyedjen a témában, útra kelt. Először Kínába, a porcelán bölcsőjének nevezett Jingdezenbe ment, majd a leghíresebb teaföldekre Longjingbe. Ezt követően India, Sri Lanka, Nepál, Korea majd Japán következett.

A szigetország különösen mély hatást gyakorolt rá. Az Arita porcelángyárat körülvevő teaföldektől a Shiziouka-i termőterületekig, ahonnan a Fujit is lehetett látni. Utóbbi helyszín annyira meghatározónak bizonyult, hogy innen hozott teát haza, és most ezt a különleges ízvilágot mutatja be a Villa Gyetvaiban.

Fel