Barion Pixel
HírArany Ázsiából a Rajnainak

Arany Ázsiából a Rajnainak

Az Asia Wine Trophy idei világversenyén 2021-es évjáratú Rajnai Rizlingünk aranyérmet kapott.

Az Asia Wine Trophy borversenyt az OIV, a világszerte meghatározónak számító International Organisation of Vine and Wine, azaz a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet is elismeri. Ez garantálja, hogy mind a verseny lebonyolítása, mind maga a bírálat az Európában elfogadott standardoknak megfelelően valósul meg.

A 2023-ban beküldött tételek száma már meghaladta a 4300-at, ezzel Ázsia legnagyobb és legfontosabb borversenyévé vált az Asia Wine Trophy. Egy 140 tagú, borszakemberekből álló zsűri kóstolja és értékeli a beküldött mintákat, emellett sok újságírót is meghívnak az eseményre, hogy a verseny és annak eredményei minél szélesebb körű publicitást kapjanak.

A rajnai rizling szerintünk a legkifinomultabb, legizgalmasabb fehérbor. Tőle várjuk a legtöbbet évjáratról évjáratra, és ezt meg is kapjuk. Egyenes tartása, elegáns savgerince mellett fiatalon gazdag, trópusi gyümölcsös aromáival kényeztet, a fajta rajongói azonban tudják róla, hogy az egyik legszebben érő fehérbor, amely valóban összetetté, rétegzetté válik az időtől.

A 2021-es Rajnaink világos aranyszínű, közepesen olajos textúrájú bor. Illatában méz, őszibarack, alma és rozmaring jegyek és halvány petrol jelenik meg. A bor stílusában az osztrák stílusú rajnai rizlingekhez áll közel. Csontszáraz és elegáns bor, közepes testtel és magas savakkal. Ízében visszacsengenek az illat aromái és kiegészülnek tőzeg, petrol, citrom, lime és grafit aromákkal.

Fel