Barion Pixel
HírArany minősítést kapott Chardonnay borunk

Arany minősítést kapott Chardonnay borunk

Idén 13. alkalommal rendezték meg a Semmelweis Egyetem Bora versenyt, melyre már kétszer annyi bort neveztek, mint tavaly. 53 borászat 201 nevezett borát tesztelte a zsűri, és a győzteseket vakkóstolón választották ki. A bíráló bizottságban az egyetem munkatársai és borszakértők zsűrizték a beküldött tételeket. Öt kategóriában hirdettek eredményt a borkóstolóval egybekötött díjátadón. A Semmelweis Szalonban megrendezett ünnepi eseményen az egyetem rektora adta át az elismeréseket.

Dr. Merkely Béla rektor, a borverseny elnöke szerint fontos üzenete van annak, hogy egy több mint 250 éves tradíciókkal rendelkező orvosi egyetem borversenyt hirdet. A Semmelweis Egyetem Bora elismerés a magyar borok jóhírét is elviszi a világ minden pontjára, hiszen az intézménynek több mint 200 külföldi egyetem az együttműködő partnere.

A helyezetteket dr. Gellér László, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Kardiológiai Tanszékének tanszékvezető-helyettes egyetemi tanára, a verseny házigazdája mutatta be, a díjakat dr. Merkely Béla adta át.

Világfajták fehér kategóriában arany minősítéssel 3. helyezést ért el 2022-es évjáratú Chardonnay borunk. Fehérborokra fókuszáló borvidékként a helyi terroir értékeit a regionális fajták mellett a világ legismertebb szőlőin keresztül is szeretnénk megmutatni. Így 2022-től egy chardonnay-val is kiegészül a borsorunk. A bort hordóban érleljük, hogy gazdag, krémes ízei megörvendeztessék a fajta rajongóit.

Fel