Barion Pixel
HírAranyérmet nyert Rajnai Rizlingünk Belgiumban

Aranyérmet nyert Rajnai Rizlingünk Belgiumban

A Vinitaste szakmai borversenyt évente rendezik meg Belgiumban, Brüsszelben. Az idei versenyen 2021-es Rajnai Rizlingünk remekelt, aranyéremmel jutalmazta a nemzetközi zsűri.

Szerintünk a rajnai rizling a legkifinomultabb, legizgalmasabb fehérbor. Tőle várjuk a legtöbbet évjáratról évjáratra, és ezt meg is kapjuk. Egyenes tartása, elegáns savgerince mellett fiatalon gazdag, trópusi gyümölcsös aromáival kényeztet, a fajta rajongói azonban tudják róla, hogy az egyik legszebben érő fehérbor, amely valóban összetetté, rétegzetté válik az időtől.

Aranyérmet nyert borunk világos aranyszínű, közepesen olajos textúrájú bor. Illatában méz, őszibarack, alma és rozmaring jegyek és halvány petrol jelenik meg. A bor stílusában az osztrák stílusú rajnai rizlingekhez áll közel. Csontszáraz és elegáns bor, közepes testtel és magas savakkal. Ízében visszacsengenek az illat aromái és kiegészülnek tőzeg, petrol, citrom, lime és grafit aromákkal.

Mikor beküldtük a versenyre a palackokat, reméltük, hogy ez a remek bor szép helyezést ér el ezen a kiemelkedő megmérettetésen. A Vinitaste alapítója ugyanis a Monde Selection Quality Institute, amelynek a borversenyek szervezésében szerzett tapasztalata egészen 1961-ig nyúlik vissza. A verseny célja a nemzetközi borok minőségének elismerése és népszerűsítése.

A Vinitaste az egyetlen belga verseny, amely az O.I.V. (International Organisation of Vine and Wine) kiemelt védnökségét élvezi. Ez a garancia a professzionalizmusra, a hivatalos szabályok szigorú betartására, és a technikai felkészültségre.

A borversenyre egész Európából érkeznek szakemberek, akiket a borágazatban elismert jártasságuk, és technikai kompetenciáik alapján választanak ki arra, hogy a nemzetközi versenyek szabványai szerint értékeljék a borok minőségét. Minden bor vakkóstoláson esik át a minőségértékelés, a díjak kiszámításának és odaítélésének módszerei szerint, amelyeket a legfontosabb borászati szervezetek (OIV-UIOE) hivatalosan is jóváhagytak.

Fel