Barion Pixel
HírBest of Cabernet Franc díj a Winelovers Wine Awards versenyén

Best of Cabernet Franc díj a Winelovers Wine Awards versenyén

A díjak megerősítést jelentenek, hogy jól alakulnak a boraink, és fontos, hogy ne csak a fogyasztóktól, hanem a szakmai közösségtől is kapjunk visszajelzést.

Az idén másodszor megrendezésre kerülő Winelovers Wine Awards célja, hogy a kelet-közép-európai régió legjelentősebb borversenyévé, egyúttal a borvilág egyik fontos nemzetközi eseményévé váljon.

2023-ban 14 országból érkeztek borok, az összesen 65 borszakértőből és borászból álló zsűri pedig 19 országot képviselt. Közülük többen is a Master of Wine cím birtokosai, valamint egy Master Sommelier is helyet foglalt közöttük.

A Winelovers Wine Awards borversenyre nevezett tételek közül a legmagasabb pontszámot megszerző magyar borok a Winelovers 100 nyomtatott magazinban is bekerültek. A kiadványt az a szándék hívta életre, hogy hozzájáruljon a legjobb magyar borok népszerűsítéséhez, a fogyasztókat pedig támogassa abban, hogy a sokszínű kínálatban megtalálják azokat az igazodási pontokat, amelyek borválasztásukat segíthetik.

Két borunk is aranyérmet kapott a Winelovers Wine Awards versenyén, amik így a Winelovers 100 magazinba is bekerültek. A 2021-es Cabernet Franc 91 ponttal, a 2021-es Kékfrankos pedig 90 ponttal került be a legjobbak közé. A Franc-unk egyben a Best of Cabernet Franc elismerést is megszerezte!

A Cabernet Franc elismerésének azért örülök különösen, mert ez volt ennek a szőlőnek az utolsó évjárata nálunk. Sajnos ki kellett vágnunk, miután 3-4 évig küszködtünk vele, de lehet, hogy megérezte, hogy ez az utolsó évjárata, és óriási meglepetést okozott – a díj kapcsán kicsit meg is sirattuk.

Fel