Barion Pixel
HírBalaton, Hullám, Ragyogás – Kiállítás

Balaton, Hullám, Ragyogás – Kiállítás

A balatonfüredi Gyetvai-villában augusztus 12-én nyílik Fűri Judit üvegművész és Tenkes Brigitta designer közös kiállítása. Az üvegszobrok és absztrakt festmények egészen szeptember 18-ig díszítik majd a villa termeit.

A kiállítás megnyitója augusztus 12-én 18:00 órakor lesz, amelyre az alkotók mindenkit szeretettel várnak! Az eseményt Gyetvai Zsolt borász-tulajdonos nyitja meg, aki a pincészet díjnyertes, 2021-es évjáratú Fűszeres traminijével várja a látogatókat. A kiállítás a villa nyitva tartási idejében látogatható, a megtekintése ingyenes.

Fűri Judit kiállított szobrai fényből, formából és színből alkotnak bensőséges érzéseket, emlékeket idézve fel az üveg anyag által. Szobrait áthatja a Teremtés és az átalakulás, létrehozásukkor újraformálódik az anyag, jelentéssel telnek meg, tükrözik érzéseit és mások iránti érzékenységét. A magyar üvegművészet egyik legsokoldalúbb alkotója. Munkássága korlátok nélkül ível át stílusokon, technológiákon, képzeleten.

Az egyedi absztrakt festményeket készítő Tenkes Brigitta munkáit a leggyakrabban a természet szépsége inspirálja. „Úgy érzem, a természet ihlette alkotások melegebb, harmonikusabb hangulatot teremtenek, legyen az otthoni vagy munkakörnyezet.” A hazai és külföldi kiállításokat is maga mögött tudó tervező, előszeretettel igazítja a képeit az enteriőrhöz és akár a megrendelő igényeihez. Emellett fontosnak tartja, hogy festményei sokak számára elérhetők és megfizethetők legyenek.

Fel